Whale watching en meer.... - Reisverslag uit Perth, Australië van Ron Boomen - WaarBenJij.nu Whale watching en meer.... - Reisverslag uit Perth, Australië van Ron Boomen - WaarBenJij.nu

Whale watching en meer....

Door: Ron

Blijf op de hoogte en volg Ron

26 Oktober 2006 | Australië, Perth

Goodday, hier is weer een berichtje want ik heb weer wat te melden.
Ik woon nu al bijna vier weken in mijn nieuwe appartement en het bevalt prima. Jullie zullen het ongetwijfeld gevonden hebben op Google Earth. En nog bedankt voor de kaartjes.
Enkele weken geleden op zondag 15-Oct, heb ik een whale watching trip gemaakt. De walvissen zwemmen in deze tijd van het jaar langs de Australische kust van noord naar zuid. Dus een goede gelegenheid om deze beesten eens van dichtbij te bekijken. Na een uurtje varen zagen we de eerste walvissen al. Je ziet eigenlijk alleen de staart en de rugvin. Maar dat is al indrukwekkend. Ook als ze ademhalen zie een fontein boven het water uitkomen. We hadden er een aantal gezien, één walvis kwam boven water zo'n dertig meter van de boot. Ook hebben we een breach gezien zoals dat heet: de walvis komt dan half uit het water en laat zich dan terug in het water vallen wat een mooi fontein van water oplevert. Volgens de marine-bioloog die ook op de boot was, zie dit niet zo vaak. Dus weer een geluk dat wij dit net zagen en ik heb er toevallig ook een videootje van gemaakt. Al met al een zeer geslaagde dag.
Sinds een paar weken heb ik een auto, een 4WD welteverstaan: Nissan Pathfinder. Ik heb al een boekje met 4WD routes in de omgeving dus niets belet mij om een dagje bush te gaan.
Vorige week een beer-tasting avondje gehad. Er werd ook eten bij geserveerd maar de gerechten waren zo gekozen dat ze pasten bij het bier. De bieren kwamen uit Duitsland, België, America en ook uit NL. Van alle bieren hadden ze Oranjeboom gekozen. Nou, ik kan wel een paar betere bieren bedenken. Maar goed, toch een leuk avondje.
Wat nog meer....
Ik ben hier een Spaanse cursus begonnen. Ik had in NL ook al twee jaar Spaans gedaan en om het niet te vergeten dacht ik: laat ik hier maar eens wat gaan doen. Het feit dat de les in het engels wordt gegeven maakt het enigszin moeilijker maar dat is voor mij niet zo'n groot probleem. Ik heb de eerste les afgelopen zaterdag gehad. Ik was inderdaad al een hoop woorden vergeten maar na een paar weken ben ik weer up to speed.
Nou, jullie zijn weer op de hoogte. Als er in Liemt wat spannends gebeurt hoor ik wel. Schroom niet, ik heb extra website ruimte aangevraagd om alle gebeurtenissen in Liemt te kunnen plaatsen. :))
Houdoe en tot later. Vergeet niet de foto's te bekijken.

• 26 Oktober 2006 - 05:54

Martijn En Stefan:

Coole wagen, en mooie foto's van de walvissen.
    Ik (Stefan) mag bijna op examen voor zwemdiploma B.
    En we voetballen ook nog steeds.
    Groetjes van Martijn en Stefan uit Nederland.